Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Percheziții într-un dosar de…

VIDEO Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani: circa 19 milioane de lei ridicați. Este vizată o rețea de restaurante

Sursa: captură foto PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație (INI), precum și ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul R. Moldova.

În cadrul urmării penale, conform unui comunicat al PCCOCS, s-a stabilit că urmare a evitării emiterii bonului fiscal clienților, agentul economic încasa bani în numerar care nu se reflectau în evidența contabilă a întreprinderii și, respectiv, nu se luau în calcul la achitarea impozitelor și taxelor la bugetul de stat, în proporții deosebit de mari.

„La 11 iunie curent, în cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile agentului economic investigat, oamenii legii au depistat și ridicat în una din subdiviziunile întreprinderii, bani în numerar, aproximativ 19 milioane de lei necontabilizați în evidența contabilă a întreprinderii”, se spune în comunicat.

În context, oamenii legii îndeamnă cetățenii să ceară bon fiscal la procurarea bunurilor și serviciilor.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate, conform PCCOCS.