Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Parcul, lacul și aleile…

(VIDEO) Parcul, lacul și aleile din ”Valea Morilor” vor fi monitorizate zi și noapte

Parcul ”Valea Morilor” din Chișinău va fi monitorizat, de azi, de 18 camere de supraveghere. Imagini video vor fi captate de la Scara Cascadelor, de pe alei și de pe lacul din parc. Potrivit tehnicienilor, două dintre aceste camere sunt mobile, iar asta va permite supravegherea video a locurilor mai puțin accesibile din zonă. „Valea Morilor” este primul parc public unde s-au instalat camere de supraveghere video.

Octavian Sârbu, director de vânzări la firma care s-a ocupat de instalarea echipamentelor, a explicat că sunt 16 camere fixe și două BTZ, mobile. ”Camerele BTZ patrulează lacul, aleile, plaja. Totul este monitorizat de aceste camere, care se rotesc 360 de grade, au zoom optic și digital. Camerele fixe sunt deja pentru monitorizarea grupurilor de persoane și a mașinilor care intră pe teritoriu”, a explicat Sârbu.

În timp ce erau testate camerele, am observat că în partea parcului dinspre Moldexpo ieșea fum. Am solicitat să vedem ce arată camerele lor video. Camera mobilă a arătat că fumul iese din spatele porțiunii de stufăriș. Am mers în acea zonă și am constat că niște angajați care făceau defrișări pe teritoriul Moldexpo au aprins focul ”ca să se încălzească”. Am sesizat poliția și Inspectoratul Ecologic despre acest lucru și vom reveni cu detalii.

Pentru procurarea și instalarea camerelor de supraveghere în parcul ”Valea Morilor” au fost alocate circa 480 de mii de lei alocați de Primăria mun. Chișinău. Autoritățile municipale au anunțat că intenționează să instaleze asemenea camere și în alte parcuri din Chișinău.

Sursa Video: www.ZdG.md