Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Moment emoționant la Ambasada…

VIDEO Moment emoționant la Ambasada R. Moldova de la Berlin: Un tânăr a cântat la nai pentru moldovenii ce stau la coadă ca să voteze

În timp ce mai mulți moldoveni aflați peste hotare stau la cozi pentru a reuși să voteze astăzi, unii încearcă să găsească diverse moduri de a-i motiva, între timp. Astfel, un tânăr a cântat la nai în preajma ambasadei R. Moldova la Berlin, fiind aplaudat de cei care își așteptau rândul pentru a vota. Momentul a fost surprins de către Elena Rotari, o moldoveancă stabilită la Berlin.

În contextul pandemiei de COVID-19,autoritățile vin îndemnul public ca diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită în vigoare din statele de reședință și să urmărească actualizările misiunilor diplomatice.

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Publicitate
Publicitate