Principală  —  Ştiri   —   Aglomerații în Franța, Italia și…

Aglomerații în Franța, Italia și Germania: „Am ajuns la 7:45 și am votat doar la 10:40”

Foto: Mihail Balanici

Aglomerații la secțiile de votare din mai multe state europene. Cetățenii R. Moldova care astăzi vor să își exercite dreptul la vot sunt nevoiți să stea la rând ore întregi la secțiile deschise în Germania, Italia sau Franța.

„Am votat. Dar e relativ dezastru la Hamburg. E doar un singur operator la cateva sute de alegatori. Am așteptat trei ore până am votat, deși am ajuns la secție la 7:45. La câți sunt acum, nu sunt sigur că vor reuși toți să voteze”, spune Mihail Balanici, un cetățean al R. Moldova, stabilit în Germania.

Foto; Mihail Balanici

De asemenea, Ecaterina Țurcan Hacina spune că la secția Villeneuve St. Georges, Franța cozile sunt foarte mari. „Lumea care a venit la ora 9, au votat la 10:40. Așa rând e!”, subliniază ea.

Franța. Foto: Ecaterina Țurcan Hacina

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.