Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Mesajele moldovenilor care stau…

VIDEO Mesajele moldovenilor care stau la coadă pentru a vota peste hotare: „Ieșim la vot, ne hotărâm noi soarta”

Sursa foto: Iurie Cojocaru

La 1 noiembrie, cetățenii R. Moldova din toate colțurile lumii sunt invitați la urnele de vot pentru a-și alege președintele. De dimineață, la unele secții din afața țării s-au format cozi, iar Ministerul de Externe deja anunță că sunt înregistrate aglomerații. Moldovenii continuă să stea la rând, pe ploaie și frig, pentru a-și alege președintele.

Potrivit CEC, din 2 143 de secții, 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului ( regiunea transnistreană ), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.