Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Ce așteptări au locuitorii…

VIDEO Ce așteptări au locuitorii capitalei de la viitorul primar al Chișinăului?

În contextul alegerilor locale generale de pe 5 noiembrie, ZdG a întrebat câțiva locuitori ai Chișinăului care sunt cele mai mari probleme ale orașului, care ar trebui soluționate în mod prioritar de viitorul primar ales. Oamenii au vorbit despre lipsa locurilor de parcare, ambuteiaje, transport public insuficient, clădiri avariate, probleme în instituțiile de învățământ și oportunități limitate pentru tineri.

ZdG: Ce probleme ar trebui soluționate în mod prioritar de viitorul primar ales?

„Hai să începem de la copii, să facă posibilități mai multe, mai multe terenuri de joacă, pentru că ei sunt cei care vor fi mâine oamenii mari, care vor guverna la un moment dat țara. Cum investim în copii așa vom avea și țara.”

„În primul rând este ambuteiaj foarte mare, deci eu presupun că ar trebui să fie o centură funcțională primprejurul orașului. Ar fi ok să fie un metro subteran pentru transportul public. De făcut reglementări ce ține de accesul tuturor automobilelor în centrul orașului, să fie redirecționate primprejur.”

„De dimineață folosesc transportul public și întotdeauna este înghesuit și foarte multe ambuteiaje se creează din cauza aglomerației de mașini. Toate persoanele care ar merge câte una în mașină ar putea să folosească transportul public. Trebuie să achiziționeze mai multe troleibuze și autobuze de performanță mare și cu capacitate mare. Dintotdeauna vroiam să fie instalat tramvaiul din nou, dar nu știu dacă primarul va lua asta în considerare, să instalăm o linie de tramvai.”