Principală  —  Ştiri   —   Va parcurge o mie de…

Va parcurge o mie de kilometri pentru a vota: „Îmi pasă de ce se întâmplă în R. Moldova”

Un cetățean al R. Moldova, stabilit în Canada, va parcurge o mie de kilometri, într-o singură direcție, pentru a-și exercita dreptul la vot. Vitalie Braghiș va merge din Vancouver spre Calgary și spune că face asta pentru că îi pasă de R. Moldova și îți dorește un viitor mai bun pentru cei de acasă.

„Îmi pasă de ce se întâmplă în Moldova, am părinții acolo și, plus, cât se poate atâta sărăcie și suferință pentru oamenii de acolo, care abia își mai pot permite sa trăiască cu ziua de azi. Când vezi cum se poate de trăit în țările libere, ți rupe sufletul pentru oamenii din R. Moldova. Eu sper poporul să înțeleagă cât de importante sunt alegerile astea pentru viitorul lor”, spune Vitalie Braghis.

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.