Principală  —  Ştiri   —   Un grup de ceceni din…

Un grup de ceceni din aşa-numitele trupe „kadîrovţi”, care plănuiau să-l omoare pe Zelensky, a fost lichidat, anunță șeful Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Ucrainei

Sursa: focus.ua
Sursa: focus.ua

Şeful Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Ucrainei, Oleksii Danilov, a anunţat că o parte din grupul de militari ceceni de elită din aşa-numitele trupe „kadîrovţi”, care plănuiau asasinarea preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, a fost lichidat. Totodată, o altă parte a grupului este „sub amenințarea armei”, informează agenţia ucraineană de presă Unian.

„Operațiunea specială care urma să fie efectuată direct de „kadîroviți” pentru eliminarea președintelui nostru ne este pe deplin cunoscută astăzi. Și pot spune că am primit informații de la reprezentanții FSB, care astăzi nu au nicio dorință să ia parte la vărsările de sânge”, a spus Danilov, într-o discuție telefonică cu reporterul Unian.

Totodată, șeful Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Ucrainei a mai spus că acest „grup de militari ali lui Kadîrov” a fost împărțit în două grupuri: „I-am urmărit. Primul grup a fost distrus în Gostomel, un alt grup este acum, să spunem, sub amenințarea armei”, a spus Danilov.

Pe 15 februarie, Volodimir Zelensky a spus că Rusia l-a desemnat ca țintă nr. 1, iar familia sa ca țintă nr. 2.