Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un bărbat este cercetat penal…

Un bărbat este cercetat penal pentru difuzarea unor imagini video cu caracter sexual pe TikTok

Sursă foto: poliția.md

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Orhei este cercetat penal fiind suspectat de îndemnul, determinarea sau înlesnirea la prestarea serviciilor sexuale online. Procurorii PCCOCS au stabilit că suspectul își convingea victimele să participe în activități cu caracter sexual. Ulterior, imaginile video ale acestora erau difuzate pe TikTok și Telegram.

În cadrul documentării, oamenii legii au stabilit că suspectul era „ (…) Activ și cu influență în mediul online. Sub pseudonimul Caras, ar fi convins mai multe tinere să participe în activități cu caracter sexual, inclusiv prin prezentarea organelor genitale”.

Potrivit ofițerilor, „Caras” urmărea scopul obţinerii unor venituri, rezultate din „cadourile” virtuale oferite de consumatorii rețelelei sociale TikTok, precum și în baza numărului de urmăritori în timp real.

În cadrul perchezițiilor la domiciliul bărbatului, polițiștii au ridicat telefonul mobil care ar dovedi  implicarea acestuia în mai multe episoade de acest fel.

Oamenii legii au declarat că întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate. De asemenea, urmează să stabilească mijloacele financiare obținute și bunurile achiziționate de către învinuit în urma profitului obținut din activitatea infracțională.