Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   ULTIMA ORĂ/ Alexei Navalny a…

ULTIMA ORĂ Alexei Navalny a ieșit din comă. Comunicatul clinicii Charite din Berlin

Veste bună pentru Alexei Navalny. Clinica Charite din Berlin a anunțat că opozantul rus a ieșit din comă, a fost detubat, respiră de sinestătător și răspunde la stimuli verbali.

În același timp, reprezentanții clinicii germane spun că deocamdată e devreme de făcut un pronostic referitor la efectele pe termen lung al otrăvirii sale.

În dimineața zilei de joi, 20 august, Alexei Navalny a fost internat de urgență în spitalul din Omsk. Asta după ce i s-a făcut rău în avionul cu care zbura din Tomsk spre Moscova. Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, care se afla cu el, spune că cel mai probabil, politicianul a fost otrăvit la îmbarcare când a băut un ceai într-un restaurant al aeroportului din Omsk. 

După 48 de ore în care soția și rudele lui Navalny au cerut transportarea sa într-un spital din străinătate, Anatoly Kalinichenko, medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a anunțat vineri, 21 august, că medicii au fost de acord să-l transporte pe politicianul Alexei Navalny în Germania.

Germania a afirmat miercuri, 2 septembrie că Alexei Navalny a fost otrăvit de un agent neurotoxic „de tip Noviciok”. Informația a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, Steffen Seibert care a spus că rezultatele laboratoarelor militare germane au demonstrat acest lucru „fără echivoc”, lucru negat de Rusia.