Principală  —  IMPORTANTE   —   Ziarul de Gardă are un…

Ziarul de Gardă are un nou redactor-șef

În redacția ZdG s-au produs schimbări de management. După 17 ani de activitate intensă, Aneta Grosu, prima redactoră-șefă a ZdG, s-a retras din această funcție. 

Funcția de redactor-șef a fost preluată de către Victor Moșneag, reporter de investigații, care a deținut și poziția de redactor-șef adjunct pe parcursul ultimilor ani. Victor lucrează în cadrul ZdG de peste un deceniu, reușind să devină remarcabil pentru anchetele sale jurnalistice nu doar în R.Moldova ci și în afara hotarelor, fiind premiat pentru investigații la concursuri naționale și internaționale. Multe dintre articolele sale au avut un impact nu doar asupra cititorilor, ci și asupra sistemului, mulți funcționari corupți părăsind funcția sau devenind subiecți ai unor dosare lansate în baza acestora. 

Victor Moșneag

„ZdG va continua să monitorizeze guvernarea și va scrie, ca și până acum, despre justiție, corupție și drepturile omului. Vom continua să informăm publicul pe toate cele trei platforme de distribuție: print, online și video. Prin produse noi și articole de impact, vom încerca să devenim din ce în ce mai buni și un loc unde cititorii vor găsi întotdeauna informațiile care contează”, susține Victor Moșneag. 

Aneta Grosu

Aneta Grosu a declarat că nu se retrage de la ZdG și din jurnalism. În calitate de cofondatoare a ZdG susține că politica redacțională va rămâne aceeași, bazată pe analiza critică a autorităților publice, urmărind actele de injustiție și abuzuri asupra cetățenilor.  Ea a contribuit la conceperea, lansarea și creșterea ZdG ca ziar de investigații, dar și la creșterea unui număr mare de profesioniști în cadrul redacției, Victor Moșneag fiind unul dintre discipolii ei. Astfel, ZdG va continua în același spirit. 

ZdG este grupul de investigații din R.Moldova cu cea mai mare arie de acoperire și cele mai multe platforme de distribuție a conținutului. Ediția tipărită are un tiraj de peste 11000 de exemplare săptămânal, astfel fiind ziarul de limbă română cu cel mai mare tiraj. Pagina web a ZdG este în top 5 printre toate paginile de știri din Moldova.

Mai multe detalii despre activitatea ZdG aflați din Raportul anual pentru anul 2020, rapoartele anilor anteriori, dar și despre misiunea, valorile și impactul ZdG

De asemenea, puteți dona abonamente AICI sau puteți deveni susținători ai ZdG pe contul redacției de Patreon.