Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ UPDATE: Partidul „ȘANSĂ” recunoaște…

VIDEO UPDATE: Partidul „ȘANSĂ” recunoaște că materiale electorale, depistate de oamenii legii în capitală, au fost produse la comanda sa

Captură de ecran

UPDATE 17:30 Partidul „ȘANSĂ”, condus de Alexei Lungu, un jurnalist care, în timpul activității sale, a lucrat pentru mai multe posturi de televiziune afiliate politic, recunoaște că materiale confiscate de poliție îi aparțin.

„Este vorba, în special, despre suvenire: tricouri, șepci, pixuri cu sigla partidului. Partidul „ȘANSĂ” precizează că documentația cu privire la serviciile tipografice a fost întocmită cu respectarea legislației. Reprezentanții formațiunii menționează că din cauza presiunilor exercitate de către reprezentanții actualei puteri, procesul de deschidere a unui cont bancar este tergiversat. Din această cauză, nu este posibil, deocamdată, de a achita serviciile tipografice prin transfer bancar. Până problema va fi soluționată, materialele vor fi păstrate la tipografie, și vor fi transmise partidului abia după efectuarea plății. Partidul „ȘANSĂ” consideră că poliția a acționat la comandă guvernării PAS, care încearcă prin metode ilegale și abuzive să intimideze concurenții electorali”, se arată într-o reacție a formațiunii politice apărută în spațiul public la scurt timp după ce partidul Șor a fost declarat neconstituțional.

Știrea inițială:

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță joi, 21 septembrie, că polițiștii capitalei au depistat și ridicat de la un SRL din Chișinău, care are ca gen de activitate tipărirea ziarelor și alte servicii conexe, o cantitate mare de materiale electorale, „în lipsa actelor de proveniență legală a materiei prime”. 

Mai mult, materialele ar fi fost confecționate în lipsa contractului de prestare a serviciilor și fără indicarea numărului edițiilor, susțin oamenii legii.

Bunurile au fost sigilate, iar poliţia urmează să stabilească toate circumstanțele, a transmis IGP, fără a oferi mai multe detalii.

Din imagine publicate de oamenii legii, pare a fi vorba despre partidul Șor, declarat neconstituțional.