VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista subiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se numără în prezent 27 de subiecte, printre care și acordarea de indemnizații unice pentru anumite categorii de persoane pentru procurarea locuințelor. Guvernul urmează să aprobe majorarea cu 2 lei a cuantumului normei băneşti pentru asigurarea prânzului elevilor, dar și să modifice o hotărâre de Guvern care va prevedea compensarea cheltuielilor de transport al cadrelor didactice pentru deplasarea în instituțiile de învățământ din altă localitate.

15.28: A fost aprobată majorarea cu 2 lei a cuantumului normei bănești pentru asigurarea prânzului elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic secundar, de la 10 lei pe zi la 12 lei.

15.24: Cabinetul de miniștri a aprobat modificarea Hotărârii de Guvern privind finanțarea în bază de cost standard per elev a instituțiilor de învățământ primar și secundar general din subordinea autorităților publice locale de nivelul al doilea. Potrivit modificărilor, profesorii care sunt nevoiți să se deplaseze în altă localitate vor putea beneficia de compensații pentru transport. Totodată, gimnaziile mici nu vor fi închise.  Astfel, gimnaziile în care își fac studiile mai puțin de 91 de elevi ponderați vor putea activa ca filiale aflate în gestiunea instituțiilor de învățământ cu statut juridic, unde studiază un număr suficient de elevi. Această reformă va permite raționalizarea costurilor de întreținere a instituțiilor și valorificarea mai eficientă a resurselor.

15.18: Ministerul Finanțelor va aloca mijloace financiare în sumă de 861 de mii de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru mai multe categorii de cetățeni. Mijloacele financiare vor fi alocate din bugetul de stat autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea. Indemnizațiile vor fi acordate pentru 20 de beneficiari din 9 raioane.

15.11: Pavel Filip a cerut ministrului Agriculturii să elaboreze un proiect de hotărâre de Guvern cu privire la includerea ambroziei în lista plantelor interzise în R. Moldova.

„Ani în urmă această plantă era în listă, dar a dispărut. Veniți cu un proiect de hotărâre de Guvern și atunci vor fi aplicate amenzi pentru cei care vor încălca legea. Această plantă provoacă o alergie destul de puternică”, a spus Pavel Filip.

15.04: Ministrul Afacerilor Interne raportează situația în țară în urma precipitațiilor de astăzi. Potrivit acestuia, în 22 de localități a fost deconectată energia electrică.

Lista subiectelor poate fi accesată AICI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *