Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor…

VIDEO Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Guvernul s-a întrunit în cea de-a doua ședință după alegerile parlamentare. Pe agenda cabinetului de miniștri se numără 26 de proiecte.

14.40: 600 de lei de Paști – ajutor din partea statului, vor primi beneficiarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 aprilie 2019, ale căror mărime nu depăşeşte 2000 lei, precum și beneficiarii de alocații sociale de stat. Excepție fac beneficiarii de alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere. Proiectul respectiv de lege a fost aprobat astăzi de Guvern prin angajare de răspundere.

14.25: Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede acordarea dreptului de a prescrie medicamente compensate și specialiștilor de profil, inclusiv din cadrul instituțiilor medicale private. Până acum, medicamentele compensate erau prescrise doar de medicii din cadrul instituțiilor medicale publice.

14.19: Un alt monument va fi înființat și în orașul Dondușeni, în memoria celor 49 de participanți la lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl din raionul Dondușeni.

14.18: La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în municipiul Comrat va fi înființat un monument în memoria participanților la lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl din UTA Găgăuzia.

14.15: Mai multe bunuri imobile din intravilanul orașului Călărași vor fi transmise cu titlu gratuit, din proprietate publică a statului în proprietate publică a orașului Călărași.

14.12: Guvernul a aprobat componența delegației moldovenești pentru participarea la ședința ordinară a Consiliului Economic al CSI, care va avea loc pe 15 martie la Moscova. Din delegație fac parte:

– Melnic Eduard – însărcinat cu afaceri ad-interim al Republicii Moldova în Federația Rusă (conducător al delegației, împuternicit cu luarea deciziei finale asupra chestiunilor incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Economic al CSI)
– Greceanîi Oxana – ministru-consilier, reprezentant plenipotențiar în Comisia pentru problemele economice pe lîngă Consiliul Economic al CSI, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă
– Chistol Eugeniu – consilier, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă
– Dumitraș Daniela – secretar II, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă