Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor…

VIDEO Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se numără 42 de proiecte, printre care completarea unui articol la Codul de procedură penală, dar și hotărârea de Guvern care prevede că R. Moldova va plăti 1,7 milioane de dolari pentru executarea unei hotărâri arbitrale. Agenda ședinței poate fi accesată AICI.

15: 38 Ordinea de zi a fost completată cu încă 12 subiecte.

14:50 Au fost aprobate două legi pentru ratificarea Protocolului, semnat la Chişinău la 17 octombrie 2018, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia. Prima lege prevede că cetățenii ambelor state vor putea călători în baza buletinelor de identitate.

Cea de-a doua lege prevede ratificarea Declaraţiei Comune referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova şi Republica Turcia. Consiliul va stabili strategia de dezvoltare a relațiilor celor două țări în domeniul politic, militar, de securitate, economic, comercial, energetic, transport, agricultură, turism, sănătate, cultură, știință și umanitar. Declarația va intra în vigoare prin acordul între state convenit ulterior ratificării acesteia de către partea moldovenească.

14:48 R. Moldova și Italia ar urma să recunoască reciproc documentele emise de instituțiile de învățământ superior – semnarea Acordului privind recunoașterea actelor de studii, a fost aprobată astăzi de Executiv.

14:45 În cazul infracţiunilor uşoare, mai puţin grave, grave durata maximă a măsurii preventive „obligaţia de a nu părăsi ţara” nu va putea depăşi 12 luni, iar în cazul infracţiunilor cu o gravitate sporită durata maximă a măsurii nu va depăşi 24 de luni. În acests sens, cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea de completare a art. 178 cu un nou alineat.

14:30 Din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost alocați circa 512 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor suportate de Cancelaria de Stat pentru deservirea delegațiilor oficiale din cadrul Reuniunii șefilor de guvernare ale statelor-membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltate Economică – GUAM.

14:27 În orașul Glodeni, str. Suveranității, nr. 2 va fi edificat monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt . Cheltuielile vor fi acoperite din bugetul raional Glodeni, precum și din donații și sponsorizări.

14:15 Ministerul Finanțelor a avizat pozitiv modificările propuse de un grup de deputați din Parlament la proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală. Cabinetul de miniștri a aprobat avizul ministerului. Modificările au fost propuse la ședința Parlamentului de astăzi, 8 noiembrie, și tot astăzi au fost avizate pozitiv de Guvern.

14:13 Pe ordinea de zi va fi inclus, la solicitarea ministrului finanțelor, Octavian Armașu, proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare.