Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „După votare, mergi la…

VIDEO „După votare, mergi la vaccinare”. Îndemnul autorităților din Sănătate către cetățenii care încă nu s-au imunizat anti-COVID și care duminică merg la urnele de vot

Imagine-simbol

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în comun cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, lansează campania națională cu sloganul „După votare, mergi la vaccinare”.

Mai exact, toți cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să se vaccineze împotriva COVID-19 conform adresei de domiciliu, după ce au votat în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021.  

Totodată, autoritățile în sănătate vor organiza, în cadrul secțiilor de votare, acțiuni de informare despre beneficiile vaccinării și respectarea măsurilor de protecție.  

„Îndemnăm toți alegătorii din Republica Moldova să se vaccineze pentru un viitor mai sănătos, o viață fără restricții. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va pune la dispoziție toate materialele necesare pentru informarea în masă a populației despre vaccinarea împotriva COVID-19, precum și toate mecanismele necesare pentru imunizarea unui număr cât mai mare de oameni pe data de 11 iulie curent și nu doar. După votare, mergeți la vaccinare”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.  

În acest context, în cadrul campaniei, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale împreună cu Organizația Mondială a Sănătății au lansat materiale informative, un spot video și audio pentru informarea populației.

Toate punctele de vaccinare din Republica Moldova vor activa duminică, 11 iulie, în intervalul orelor 7:00 – 21:00.   Vaccinarea împotriva COVID-19 te protejează de infectarea cu COVID-19, de o formă gravă a bolii și de deces.

Astăzi, e singura soluție pentru a stopa pandemia.

Pe 11 iulie, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate.