Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Campanie de donații pentru…

VIDEO Campanie de donații pentru campionul european la lupte libere, Cătălin Spînu: „Și în așa condiții de trai răsar talente sportive care ne fac să ne mândrim”

Școala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice din orașul Călărași a făcut public un apel pentru inițierea unei campanii de donații pentru a-l ajuta pe luptătorul Cătălin Spînu, care a devenit în luna iulie campion european la lupte libere. Potrivit instituției, tânărul de 15 ani care a „contribuit la promovarea R. Moldova și a sportului moldovenesc” provine dintr-o familie social-vulnerabilă care are venituri mici.

Astfel, inițiatorii campaniei fac apel „la oamenii de bună credință” pentru a-l susține pe tânărul sportiv și pe familia acestuia „să iasă din impasul sărăciei și să poată trăi demn în societate”.

„Recent am avut un motiv de bucurie și mândrie, atunci când discipolul Școlii Sportive Specializate de Rezerve Olimpice din Călărași, Spînu Cătălin a luat medalia de aur la Campionatul Europei la Lupte Libere. La doar 15 ani Cătălin a contribuit la promovarea imaginii orașului și întregului Raion Călărași, chiar și a întregii R. Moldova și a sportului moldovenesc, în general. Cătălin provine dintr-o familie numeroasă de romi socialmente vulnerabilă, cu venituri mici din care o mare parte revine diferitor alocații pentru copii și ajutor material de la asistența socială. Mama lui Cătălin, singura din familie care ar putea să câștige bani pentru întreținerea întregii familii în prezent este în concediu de maternitate cu copil mic”, se arată în mesajul publicat de Școala Sportivă.

Potrivit sursei citate, familie locuiește într-o casă care necesită reparație urgentă, și care nu este conectată la lumină, gaz și la alte servicii comunale „din simplu motiv că nu le ajung surse financiare pentru a le conecta”.

„Copiii numeroși din această familie nu sunt aprovizionați cu cele necesare pentru a avea o copilărie decentă. Și după cum vedem și în așa condiții de trai răsar talente sportive care ne fac să ne mândrim de ele. Apelăm la oamenii de bună credință, care, cum și cu cât poate să ajutăm această familie să iasă din impasul sărăciei și să poată trăi demn în societate”, se mai menționează în mesaj.

Date bancare:

  • Beneficiar: SPINU MARIA
  • Cod Fiscal: 2004016035380
  • IBAN:MD44AG000000022593635647
  • Banca Beneficiară: BC “MAIB” S.A.
  • BRANCH Sucursala Mitropolit Varlaam
  • SWIFT: AGRNMD2X 877
  • Valuta cont: MDL

Persoanele care doresc să doneze personal pot contacta numerele de telefon:

  • Spînu Cătătălin: +373 67314897
  • Spînu Maria: +373 061092860
  • Constantin Cobîlean: +373 69177160 – Directorul Școala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice din Călărași