(VIDEO) Așteptările cetățenilor de la primarul general al mun. Chișinău: „Să facem un oraș civilizat”

„Nu am așteptări prea mari, pentru că este un timp foarte scurt și nu cred că vor reuși să realizeze foarte multe”, „Aștept să termine străzile, să termine cu corupția, cu hoția, să facem un oraș civilizat, să aducem cultura în oraș” , „Un Chișinău frumos, înfloritor”, acestea sunt câteva din așteptările locuitorilor Chișinău de la candidatul care va câștiga alegerile din capitală și va ocupa funcția de edil al municipiului Chișinăul pentru un an. 

În cadrul unui vox, mai mulți locuitori ai municipiului Chișinău  au mărturisit care sunt așteptările pe care le au de viitorul primar general al capitalei. În timp ce unii sunt optimiști și declară că vor un oraș frumos, înfloritor, în care predomină cultura, alții sunt sceptici și afirmă că perioada de un an este prea mică pentru a se reuși schimbări.

Astăzi, 20 mai, s-au desfășurat alegeri locale în capitală. Rata de participare a fost, în capitală, de 35,53%.

Datele Comisiei Electorale Centrale (CEC) arată că este cea mai slabă participare la alegerile locale în capitală din istoria scrutinelor care au fost validate. Pentru prima dată, chișinăuienii și-au ales prin vot, primarul, în 1999. O prezență mai slabă la urnele de vot a fost înregistrată însă doar în 2005, atunci când Zinaida Greceanîi, deși a câștigat alegerile, nu a devenit primar, pentru că alegerile au fost invalidate.
Potrivit primelor rezultate preliminare ale CEC, Ceban și Năstase au acumulat cele mai multe voturi în cadrul scrutinului de duminică, 20 mai 2018. Rezultatele preliminare arată că 41,01% au votat pentru Ceban, 32,07% pentru Năstase și 17,66% pentru Silvia Radu. Rezultatele finale urmează să apară.
În cursa electorală pentru funcția de edil al capitalei participă 11 candidați, dintre care două femei și 9 bărbați.

Citiți și: LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Cei mai matinali alegători sunt persoanele cu vârsta între 56-70 de ani


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *