Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Ajutor” din partea controversatului…

VIDEO „Ajutor” din partea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon? Cum sute de pensionari din Soroca stau la coadă pentru 1000 de lei

Sursa foto: observatorul.md

De mai multe zile prin Soroca este răspândit un zvon că pensionarii pot primi 1000 de lei dacă vin cu buletinul și legitimația de pensionar la un birou din centrul municipiului. Aceștia stau la coadă în fața biroului, fără a ști de fapt ce ajutor și de la cine îl vor obține. Unii spun că au auzit că vor primi 1000 de lei, alții nu știu pentru ce vin, dar stau și ei alături de ceilalți. Într-un final, oamenii nu primesc niciun ban. Aceștia semnează pe niște foi (inclusiv pe o cerere prealabilă adresată Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) și lasă copiile actelor de identitate celor din birou, scrie observatorul.md.

Persoanele care colectează documentele au declarat pentru sursa citată că pensionarii vor primi un ajutor din partea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Astfel, jurnaliștii de la observatorul.md au încercat să afle mai multe detalii despre această acțiune și dacă într-adevăr acesta stă în spatele adunării copiilor actelor și semnării cererilor. Jurnaliștii au expediat un mesaj pe pagina lui Veaceslav Platon de pe Facebook și au primit un răspuns generat automat în care au fost înștiințați că mesajul va fi examinat în cel mai scurt timp. 

Sursa doc: observatorul.md

Reprezentanții Casei Teritoriale de Asigurări Sociale le recomandă cetățenilor să fie atenți cui și pentru ce dau copiile actelor lor.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Soroca susține că știe despre această situație și deja cercetează cazul, după care vor reveni cu o reacție oficială.