Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vernisajul „Women’s World” de la…

Vernisajul „Women’s World” de la Viena a reunit lucrările a două artiste originare din R. Moldova

Vernisajul „Women’s World” de la Viena a reunit 20 de lucrări semnate de artistele originare din R. Moldova – Galina Vieru și Natalia Yampolskaia.

Vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Femeii, cu genericul  „Women’s World” a fost găzduit de Organizația Națiunilor Unite (ONU) de la Viena – Vienna International Center (VIC) pe 20 martie.

Reprezentantul Permanent al R. Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale la Viena, Mihaela Mocanu, a vorbit despre „importanța lunii martie pentru R.  Moldova, atât pe dimensiunea diplomației – dat fiind faptul că la 2 martie 1992 țara noastră a devenit membru ONU, cât și prin prisma simbolismului Zilei Internaționale a Femeii. Aceste două motive se pliază armonios pe genericul expoziției și oferă un moment de reflecție asupra rezilienței și forței femeilor de a lupta neobosit în favoarea schimbării și a respectării depline a drepturilor acesteia”.

„Moldova merge spre Europa prin artă. Acest proiect reflectă puterea și capacitatea femeilor de a schimba lumea spre bine, de a consolida societatea, de a aduce armonia și pacea prin artă”.

 Evenimentul organizat la sediul VIC a întrunit reprezentanți ai misiunilor diplomatice și angajați ai organizațiilor internaționale cu sediul la Viena, care „au avut posibilitatea să savureze din dulciurile tradiționale, oferite de ambasada Moldovei în Viena”.