Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Precizările Ministerului Apărării în…

UPDATE Precizările Ministerului Apărării în legătură cu pretinsele fragmente de rachetă ce au fost găsite în regiunea transnistreană

Sursa foto: Așa-zisul Minister de Interne din regiunea transnistreană

UPDATE 12:39 Reprezentanții Ministerului Apărării au venit cu precizări în legătură cu pretinsele fragmente de rachetă ce au fost găsite în comuna Chițcani.

„Cu referire la pretinsa rachetă identificată în regiunea transnistreană, informăm că la fața locului s-au deplasat observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

La această etapă, nu este clară originea obiectului identificat și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acesteia.

Autoritățile statului vor continua să țină publicul informat pe măsură ce primim mai multe informații verificate cu privire la acest incident”, se spune într-un comunicat al instituției.

UPDATE: 12:32 Așa-zisul Minister de Interne din regiunea transnistreană a publicat imagini cu fragmentele de rachetă care au căzut în comuna Chiţcani.

Sursa foto: Așa-zisul Minister de Interne din regiunea transnistreană

Știrea inițială:

Bucăți dintr-o rachetă S-300 ar fi căzut în localitatea Chițcani din regiunea transnistreană. În noaptea de duminică spre luni, 24-25 septembrie, locuitorii din Chiţcani, Tiraspol și Bender ar fi auzit auzit o explozie, scrie presa de la Tiraspol.

Solicitată de Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a declarat că instituția urmează să revină cu o reacție, după ce informația va fi verificată.

Copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii transnistrene, Oleg Beleakov, a menționat pentru sursa citată că bucățile de rachetă ar fi căzut într-o grădină dintr-o gospodărie din Chițcani.

Potrivit pretinselor autorități din stânga Nistrului, nu au fost înregistrate victime sau pagube.

În dimineața zilei de luni, 25 septembrie, soldații ucraineni au doborât 19 drone Shahed și 11 rachete de croazieră lansate de armata rusă asupra regiunilor Nikolaev, Kirovohrad și Odesa.

 În Odesa, un port maritim și un hotel au fost distruse în urma atacurilor rusești, potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei.