Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Activitatea celor două puncte…

UPDATE Activitatea celor două puncte de trecere a frontierei a fost restabilită, anunță Poliția de Frontieră

Sursa foto: Serviciul Vamal

UPDATE: Poliția de Frontieră informează că activitatea în PTF Unguri-Bronița și PTF Otaci-Moghiliov Podolsk a fost restabilită.

Știrea inițială:

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal informează miercuri, 26 iulie, despre întreruperea programului de lucru în PTF Unguri-Bronița și PTF Otaci- Moghiliov Podolsk din motive de securitate.

„Autoritățile de competență ucrainene nu permit trecerea frontierei de stat în contextul riscurilor de atac aerian din partea Federației Ruse asupra Ucrainei.

Recomandăm participanților la trafic să aleagă, din timp, alte puncte de trecere din proximitate sau, în măsura posibilităților, să amâne deplasările în Ucraina până la ameliorarea situației”, susțin reprezentanții instituțiilor respective.

Recent, o alertă de raid aerian a fost declanșată în mai multe regiuni din Ucraina.

Între timp, autoritățile militare ucrainene raportează că douăsprezece bombardiere strategice rusești Tu-95MS au decolat de pe aerodromul rusesc Olenya.

Guvernul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență pentru 60 de zile, începând cu data de 3 august 2023. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri, 26 iulie, de către Cabinetul de miniștri.

Adrian Efros, ministrul afacerilor interne, a menționat că starea de urgență va oferi Guvernului pârghiile necesare pentru asigurarea păcii și securității R. Moldova. Potrivit lui, ultimele evenimente demonstrează că atacurile Rusiei asupra infrastructurii critice a Ucrainei se apropie și de hotarele țării noastre.