Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou punct de asistență…

Un nou punct de asistență medicală urgentă, deschis în raionul Anenii Noi 

Sursa foto: Ministerul Sănătății

În raionul Anenii Noi a fost inaugurat marți, 25 iulie, noul Punct de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) Gura Bâcului, care dispune de încăperi renovate capital și dotate cu mobilierul necesar, anunță Ministerul Sănătății (MS).

„Condițiile bune au fost create pentru echipa de asistență medicală urgentă, care va acorda primul ajutor celor peste 11 mii de localnici din satele Gura Bîcului, Varnița și comuna Calfa.

PAMU Gura Bâcului are sală de alertă, depozit pentru păstrarea medicamentelor, săli de odihnă pentru personal, sufragerie, blocuri sanitare, dar și amenajată o copertină pentru ambulanță”, se spune într-un comunicat al ministerului.

Potrivit autorităților din sănătate, costul lucrărilor de reparație capitală, de conectare la rețelele termice, alimentare cu gaze, energie electrică, apă și canalizare, dar și de executare a copertinei, constituie 1,91 milioane de lei. Mijloacele financiare au fost alocate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală și de Ministerul Sănătății.

În raionul Anenii Noi sunt alte două PAMU, în satele Mereni și Speia.

Sursa foto: Ministerul Sănătății