Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un nou accident rutier provocat…

Un nou accident rutier provocat de un angajat al poliției aflat în stare de ebrietate la volan

Foto: Direcția de Poliție a mun. Chișinău

În seara zilei de 1 septembrie, în jurul orei 22, Poliția a fost sesizată de un locuitor al orașului Florești care a comunicat că, în apropiere de gospodăria sa, un automobil de marca Dacia s-a lovit de un copac. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că accidentul a fost provocat de un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești.

Potrivit unui comunicat al Poliției, polițistul care a provocat accidentul are de 34 de ani și purta uniforma de serviciu, dar se afla în afara orelor de muncă.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,16 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Poliția din Florești a pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar Direcția Inspectare Efectiv a IGP a demarat imediat o anchetă internă în acest sens, fiind dispusă suspendarea din funcție a polițistului, informează Inspectoratul General al Poliției.

În comunicat se mai spune că „Conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care prejudiciază imaginea instituției și a fiecărui polițist, urmând să fie întreprinse toate acțiunile legale în acest sens”.

Accidentul de la Florești vine la mai puțin de o săptămână de la producerea unui alt accident provocat de un angajat al Poliției aflat în stare de ebrietate la volan.

În noaptea de luni spre marți, o polițistă de 22 de ani, care conducea în stare de ebrietate, a lovit trei pietoni în orașul Sângera. În urma accidentului, o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar fiica și sora ei, în vârstă de 6 și respectiv 17 ani, au ajuns la spital.

Oamenii legii au stabilit că la volanul mașinii se afla o angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică, care în acel moment era în afara orelor de serviciu.

Ziarul de Gardă a aflat că numele acesteia este Felicia Guțu, angajată în funcția de subofițeră superioară. În decembrie 2022, aceasta participase la un curs de instruire în domeniul conducerii defensive a mijloacelor de transport de serviciu. Polițista a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.