Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un lot de peste 20…

Un lot de peste 20 de tone de ajutor umanitar a ajuns în R. Moldova. Donația a fost oferită de Guvernul Elveției pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina

Sursa foto: Facebook / Swiss Cooperation in Moldova

Guvernul Elveției a donat R. Moldova un lot de peste 20 de tone de ajutor umanitar pentru a susține țara noastră în gestionarea crizei refugiaților. Lotul conține corturi adaptate pentru vreme rece, încălzitoare, pături și echipamente de bucătărie, anunță Biroul de cooperare al Elveției în R. Moldova.

„Am fost foarte impresionată de modul în care moldovenii și autoritățile de aici au răspuns la criza refugiaților. Elveția este și va fi alături de Republica Moldova și în perioada următoare”, a menționat directoarea Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot.

De asemenea, Biroul de cooperare al Elveției anunță că o echipă de șapte specialiști elvețieni se află în R. Moldova pentru a evalua necesitățile de asistență a refugiaților din Ucraina aflați pe teritoriul țării noastre.

Potrivit Poliției de Frontieră a R. Moldova, de la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, perioada 24 februarie – 11 martie, peste 278 de mii de cetățeni ucraineni au intrat în R. Moldova. Dintre aceștia, astăzi pe teritoriu țării noastre se află 99.163 cetățeni ucraineni.