Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un deputat PAS a înregistrat…

Un deputat PAS a înregistrat un proiect de lege prin care propune prelungirea termenului de depunere a declarațiilor fiscale

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a înregistrat zilele trecute un proiect de lege prin care propune prelungirea termenului de depunere a declarațiilor fiscale, dar și a termenului de stingere a obligațiilor de achitare a impozitelor, taxelor, pentru administratorii de întreprinderi și contabilii care sunt infectați cu COVID-19 la data limită a depunerii.

„Cei infectați cu COVID-19 se află în imposibilitatea obiectivă de a calcula, raporta și achita impozite, sau a depune declarații la data limită. Din această cauză, aceștia riscă să fie sancționați cu amenzi usturătoare. Această problemă a fost semnalată și printr-o petiție semnată de aproape 3000 de persoane, dintre care mulți contabili și administratori.

În baza proiectului de lege, în perioada anului 2021, contribuabilii vor putea depune declarațiile fiscale la 30 de zile de la încetarea concediului medical. Acest drept va putea fi obținut în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat în conformitate cu modul stabilit de acesta. Atașat la cerere se va prezenta copia certificatului medical și confirmarea de la medicul de familie, potrivit căreia persoana a beneficiat de concediu medical în legătură cu tratamentul virusului SARS-CoV-2”, susține deputatul PAS.

Potrivit lui Radu Marian, proiectul a fost susținut de Comisia Economie, Buget și Finanțe, pentru a fi votat în prima lectură. Acesta menționează că solicitat ca acest proiect să fie aprobat și prin intermediul Comisiei Situații Excepționale.