Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un camion cu numere moldovenești…

Un camion cu numere moldovenești s-a răsturnat într-un pârâu, în România. Șoferul a fost internat în secția de chirurgie toracică a spitalului din Suceava, anunță Ministerul de Externe

Un camion cu numere moldovenești s-a răsturnat luni dimineața, 30 ianuarie, într-un pârâu, în apropierea localității Valea Putnei, județul Suceava. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene (MAEIE) al R. Moldova, șoferul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din județul Suceava cu răni multiple. Bărbatul este acum internat în secția de chirurgie toracică, fiind conștient.

MAEIE susține că accidentul s-a produs „urmare a condițiilor meteo nefavorabile din țara vecină”.

„Accidentul s-a produs în raza localității Valea Putnei, județul Suceava. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și SMURD.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de către reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, șoferul, cetățean moldovean, a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din județul Suceava cu răni multiple, el fiind la momentul de față internat în secția de chirurgie toracică, fiind conștient. Responsabilii de la consulat rămân în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări”, a anunțat purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Presa de peste Prut scrie că salvatorii din Suceava au acționat contra-cronometru pentru a-l extrage din cabina camionului pe șofer, în condițiile în care acesta rămăsese blocat, iar apa pârâului în care s-a răsturnat camionul a intrat în cabină și exista riscul ca bărbatul să intre în șoc hipotermic.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, a precizat, potrivit sursei citate, că șoferul rănit în accidentul de la Valea Putnei a ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor Suceava politraumatizat cu traumatism cranio-cerebral minor, traumatism toracic cu fracturi costale, contuzii pulmonare și pneumotorax, contuzie abdominală și contuzii la nivelul membrelor.

Astfel, reprezentanții Ministerului de Externe al R. Moldova recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie.