Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre șoferul autobuzului care…

Detalii despre șoferul autobuzului care a luat foc în drum spre protestul organizat de Partidul „Șor”

UPDATE 16:25 Poliția anunță că șoferul autobuzului a fost sancționat, dimineață, în mun. Bălți pentru nereguli. Ulterior acesta a îmbarcat totuși oamenii și a pornit spre Chișinău.

Oamenii legii anunță că în apropiere de Strășeni a luat foc un autocar cu 49 pasageri. Unitatea de transport se deplasa din mun. Bălți spre Chișinău, la protestul organizat de Partidul politic „Șor”. Totodată, un alt autocar a fost implicat într-un accident în Chișinău.

„În jurul orei 12:30, pe traseul Chișinău-Bălți, în apropiere de Strășeni a luat foc un autocar cu 49 pasageri. Unitatea de transport se deplasa din mun. Bălți spre Chișinău, la întrunire”, se arată în comunicat.

„În jurul orei 12:46, pe str. Petru Rareș din capitală s-a produs un accident rutier.Preliminar, un autocar care transporta în jur de 30 de persoane la întrunire, efectuând manevra de întoarcere s-a tamponat într-o mașină de marca Volvo, care era parcată. Nu sunt persoane traumatizate” mai informează Poliția.

Începând cu 18 septembrie, membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” sunt adunați în fiecare duminică la proteste „împotriva guvernării”, în centrul capitalei. Oamenii, preponderent vârstnici, au fost aduși organizat la proteste din mai multe raioane ale țării.

Protestatari în chirie

ZdG a scris cum patru reporteri s-au infiltrat în rândurile protestatarilor Partidului Șor în ajunul mitingului din 18 septembrie din Chișinău. Aceștia au pornit împreună cu protestatarii din mai multe locații din Orhei, aflate din timp, iar ulterior, timp de mai multe zile am documentat, din interior, modul cum sunt mobilizați, transportați organizat și plătiți ca să-și manifeste „atitudinea civică”.

Trei dintre reporteri, la câteva zile după ce au participat la protest, au fost remunerați de către persoanele responsabile de recrutarea protestatarilor, așa zisele „patratiste”, cu câte 400 de lei. Banii i-au primit în diferite locații din Orhei, iar tot procesul a fost filmat și documentat de ZdG.

Citiți și: Protestatari în chirie. Investigație ZdG sub acoperire: Ne-am infiltrat printre protestatarii lui Șor și vă arătăm, din interior, cum sunt plătiți oamenii aduși organizat la Chișinău și cum funcționează mașinăria de protest

De asemenea, ZdG le-a identificat pe câteva dintre persoanele care se ocupă cu recrutarea și recompensarea oamenilor aduși, așa-numitele „patratiste” din Orhei. Printre ele se numără activiste de partid, consiliere municipale ale Partidului Șor, precum și angajate la Primăria Orhei. 

Vedeți și: Protestatari în chirie: „Patratistele” din Orhei. Cine împarte banii lui Șor

Ziarul de Gardă a realizat mai multe articole și video la subiectul protestelor organizate de PP „Șor”, care pot fi urmărite accesând link-urile de mai jos: