Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un alt operator de telefonie…

Un alt operator de telefonie mobilă oferă trafic Internet Mobil gratuit pentru elevi și profesori

Imagine simbol

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunțat într-un comunicat de presă că compania Moldcell va oferi cadrelor didactice din instituțiile de învățământ general și profesional tehnic 50 GB trafic Internet Mobil gratuit. Compania a anunțat că va acorda internet gratuit pe întreaga perioadă de carantină și pentru 500 de copii.

Prin această acțiune, cadrele didactice din învățământul general, profesorii și maiștrii instructori din cadrul Centrelor de excelență, colegiilor și școlilor profesionale, care au acces limitat la Internet, vor beneficia de acest suport pentru a asigura desfășurarea procesului educațional la distanță. Traficul Internet Mobil oferit va fi valabil pe durata desfășurării procesului educațional la distanță.

VĂ MULȚUMIM, dragi profesori, pentru dăruire și încredere în viitorul țării. Pentru abilitatea de a vă adapta rapid noilor condiții, pentru flexibilitate, dorința de schimbare, forța și dragostea față de copiii noștri. Tuturor profesorilor, abonați Moldcell, care au nevoie de trafic Internet suplimentar pentru a desfășura lecții online, le oferim 50 GB trafic.

VĂ MULȚUMIM, dragi copii, pentru înțelegere, răbdare și putere. Sunteți bravo! Ați pășit deja în viitor, studiind prin Internet. Pentru 500 de copii care nu au posibilitatea să studieze online, Moldcell acordă 15 000 GB lunar pe întreaga perioadă de carantină, se arată în scrisoarea deschisă publicată de companie.

Într-un briefing de presă, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunțat că 92% dintre elevii și profesorii din R. Moldova au conexiune la internet și acces la resurse tehnice pentru a se încadra în sistemul de predare-învățare la distanță. MECC a mai anunțat că prin intermediul partenerilor de dezvoltare, dar și a agenților economici locali va căuta soluții pentru a asigura accesul tuturor elevilor la studiile la distanță.