Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Fosta ministră de…

ULTIMA ORĂ Fosta ministră de Interne Ana Revenco, înaintată de președinta Maia Sandu la funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Sursa foto: presedinte.md

Președinta Maia Sandu a semnat scrisoarea prin care propune Parlamentului numirea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. 

În perioada august 2021 – iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a afacerilor interne.

Anterior, Revenco a activat și în funcția de consilieră a președintei R. Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretară a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova.

Pe 14 iulie 2023, prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri și-au dat demisa, printre care ministra afacerilor interne de atunci, Ana Revenco.

Ana Revenco a declarat că a fost o onoare „să servească țara în calitate de ministru de interne”.

„Mulțumesc pentru încrederea acordată! Mulțumesc echipei afacerilor interne pentru că a avut curajul ca, împreună, să înfruntăm războiul cu toate amenințările lui, să păstrăm liniștea și stabilitatea în țară și să rezistăm în fața crizelor multiple. Onorată să servesc Patria oriunde m-aș afla!”, a scris Ana Revenco pe rețelele de socializare.