• Trei fotbaliști, suspendați de FMF pentru o perioadă de un an pentru meciuri trucate: „Au acces interzis pe oricare stadion din R. Moldova”

  Trei fotbaliști, suspendați de FMF pentru o perioadă de un an pentru meciuri trucate: „Au acces interzis pe oricare stadion din R. Moldova”
  de
  vizualizări
  04 august 2020 | 15:57

  Trei jucători de la echipa CSF „Speranța”, Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei și Bolun Mihail au fost suspendați pentru o perioadă de un an și tot în această perioadă cei trei fotbaliști nu vor mai avea acces pe niciun stadion din R. Moldova, fiind acuzați de influențarea ilegala a rezultatelor unor meciuri. O Hotărâre în acest sens a fost emisă de către Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) marți, 4 august.

  Conform rapoartelor oficiale, inclusiv video, prezentate de UEFA, inclusiv UEFA-BFDS (SPORTRADAR), privind organizarea meciurilor trucate (match-fixing) și participarea la jocurile caselor de pariuri, Comitetul de Etică al FMF a constatat încălcarea prevederilor Statutelor FMF, UEFA, FIFA, a Regulamentelor FIFA, UEFA, FMF: Codul de Etică al FMF, Codul Disciplinar FMF ce țin de integritatea meciurilor și competițiilor sportive precum și de influențarea ilegala a rezultatelor meciurilor de către jucătorii echipei CSF «Speranța»:  Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail.

  Astfel, în conformitate cu art. 12, 31, 59 din Codul Disciplinar FMF, art. 2, 5, 6, 7 din Codul de Etică al FMF, art. 3, 5, 17, 20, 22, 23 ale Regulamentul privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Etică al F.M.F.  

  HOTĂRĂȘTE:

  A interzice desfășurarea a orice tip de activitate fotbalistică pentru o perioadă de 1 (un) an pentru următorii jucători ai CSF Speranța:

  Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail

  A interzice accesul pe orice stadion din R. Moldova pentru următorii jucători ai CSF Speranța:

  Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail

  A avertiza CSF Speranța și a atenționa clubul că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.  

  De asemenea, în conformitate cu articolele enunțate mai sus, Comitetul de Etică al FMF a decis:  

  A avertiza FC Florești și a atenționa clubul că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.

  Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data de 05 august 2020.  

  Hotărârea Comitetului de Etica al FMF poate fi atacata cu apel la Comitetul de Apel al FMF in conformitate cu prevederile art.25 al Regulamentului privind organizarea si funcționarea Comitetului de Etica al FMF.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Nemulțumirile PAS, către CEC, după aprobarea deschiderii secțiilor de votare peste hotare

  Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința din 26 septembrie, deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare, pentru alegeri…
  Nemulțumirile PAS, către CEC, după aprobarea deschiderii secțiilor de votare peste hotare

  Conflictul din regiunea Nagorno-Karabakh, reaprins: bombardamente, civili uciși și tehnică militară distrusă

  Conflictul militar dintre Armenia și Azerbaidjan pe seama regiunii disputate Nagorno-Karabakh s-a reaprins, iar cel puțin un elicopter azer a fost doborât în cea mai recentă confruntare dintre cele două țări, i…
  Conflictul din regiunea Nagorno-Karabakh, reaprins: bombardamente, civili uciși și tehnică militară distrusă

  Un microbuz cu pasageri, implicat într-un accident în centrul capitalei. Doi pasageri, transportați la spital

  Un microbuz de pe ruta 132 s-a tamponat cu un Nissan în centrul capitalei. Totul s-a întâmplat la intersecția străzilor V. Alecsandri și Alexandru cel Bun. În urma impactului, doi pasageri din microbuz au fost…
  Un microbuz cu pasageri, implicat într-un accident în centrul capitalei. Doi pasageri, transportați la spital

  „A mai plecat la ceruri un Doctor”

  Sistemul medical a mai pierdut un medic din cauza coronavirusului. Este vorba despre Ion Vasilache, directorul IMSP, Centrul de Sănătate, Rudi, Soroca. „ O viață dedicată oamenilor. Veșnica amintire celui care…
  „A mai plecat la ceruri un Doctor”

  Serviciul militar în termen. Cine poate beneficia de scutirea sau de amânarea încorporării

  În R. Moldova serviciul militar în termen este obligatoriu. Tinerii care își fac studiile sau cei care au la întreținere copiii, părinții sau frații și surorile pot beneficia de amânarea serviciului militar în…
  Serviciul militar în termen. Cine poate beneficia de scutirea sau de amânarea încorporării

  România: Alegeri locale 2020: Președintele și-a exprimat dreptul la vot

  Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene. Preşe…
  România: Alegeri locale 2020: Președintele și-a exprimat dreptul la vot