Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei fotbaliști, suspendați de FMF…

Trei fotbaliști, suspendați de FMF pentru o perioadă de un an pentru meciuri trucate: „Au acces interzis pe oricare stadion din R. Moldova”

Trei jucători de la echipa CSF „Speranța”, Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei și Bolun Mihail au fost suspendați pentru o perioadă de un an și tot în această perioadă cei trei fotbaliști nu vor mai avea acces pe niciun stadion din R. Moldova, fiind acuzați de influențarea ilegala a rezultatelor unor meciuri. O Hotărâre în acest sens a fost emisă de către Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) marți, 4 august.

Conform rapoartelor oficiale, inclusiv video, prezentate de UEFA, inclusiv UEFA-BFDS (SPORTRADAR), privind organizarea meciurilor trucate (match-fixing) și participarea la jocurile caselor de pariuri, Comitetul de Etică al FMF a constatat încălcarea prevederilor Statutelor FMF, UEFA, FIFA, a Regulamentelor FIFA, UEFA, FMF: Codul de Etică al FMF, Codul Disciplinar FMF ce țin de integritatea meciurilor și competițiilor sportive precum și de influențarea ilegala a rezultatelor meciurilor de către jucătorii echipei CSF «Speranța»:  Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail.

Astfel, în conformitate cu art. 12, 31, 59 din Codul Disciplinar FMF, art. 2, 5, 6, 7 din Codul de Etică al FMF, art. 3, 5, 17, 20, 22, 23 ale Regulamentul privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Etică al F.M.F.  

HOTĂRĂȘTE:

A interzice desfășurarea a orice tip de activitate fotbalistică pentru o perioadă de 1 (un) an pentru următorii jucători ai CSF Speranța:

Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail

A interzice accesul pe orice stadion din R. Moldova pentru următorii jucători ai CSF Speranța:

Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail

A avertiza CSF Speranța și a atenționa clubul că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.  

De asemenea, în conformitate cu articolele enunțate mai sus, Comitetul de Etică al FMF a decis:  

A avertiza FC Florești și a atenționa clubul că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.

Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data de 05 august 2020.  

Hotărârea Comitetului de Etica al FMF poate fi atacata cu apel la Comitetul de Apel al FMF in conformitate cu prevederile art.25 al Regulamentului privind organizarea si funcționarea Comitetului de Etica al FMF.