Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Traseele naționale care trebuie să…

Traseele naționale care trebuie să fie evitate astăzi de șoferi, din cauza ninsorii abundente

Sursa: Administraţia de Stat a Drumurilor/Facebook

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) atenționează că circulația pe toate drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă, acestea fiind afectate de lapoviță și ninsori.

Astfel, ASD recomandă șoferilor să evite următoarele trasee naționale:

Chișinău – Hîncești, în apropiere de localitatea Fundul-Galbenei, se circulă cu mare dificultate;

Inspectoratul Național de Poliție (IGP) a publicat, la ora 11, imagini din apropierea localității, acolo unde oamenii legii acordă ajutor șoferilor.

R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni, în regiunea serpentinei de la Cornești, circulația este parțial sistată pe direcția Chișinău (mașinile nu pot urca dealul de la Cornești);

R16 Bălti – Făleşti – Sculeni, localitatea Bocșa din raionul Fălești, deplasarea camioanelor este imposibilă.

IGP a publicat imagini și de pe traseul R16, unde camioanele sunt oprite pe dreapta până la intervenția utilajelor speciale.

Și traseul M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România, este blocat între localitățile Congaz și Svetlîi.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 8 ianuarie se înregistrează ninsori puternice (15-20 l/m2), izolat se va semnala vijelie, vântul va sufla cu intensificari în rafale de până la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, comparativ cu vremea din ultima perioadă, pe drumurile publice se vor forma troiene și ghețuș, iar pe vegetație și pe firele electrice se va depune lapoviță.