Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Târgul de Crăciun: Trei milioane…

Târgul de Crăciun: Trei milioane de lei pe ultima sută de metri

Foto: Facebook/Târgul de Crăciun

Bugetul pentru organizarea Târgului de Crăciun a fost majorat cu încă trei milione de lei. Potrivit unei hotărâri de Guvern vor fi alocate în total circa 11 milioane de lei pentru organizarea târgului din str. 31 august. Majorarea a fost solicitată în contextul necesității instalării camerelor de supraveghere în zona respectivă, dar și pentru reparația căsuțelor de la târg.

Pe 8 noiembrie Guvernul a aprobat o hotărâre de Guvern în care se preciza că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția de Investiții vor aloca, pentru Târgul de Crăciun, cel mult trei milioane de lei și, respectiv, cinci milioane de lei. Totuși, cu doar două zile înainte de lansarea târgului, Guvernul a decis alocarea a încă trei milioane pentru sărbătoarea din centrul Capitalei.

„În procesul de executare a prevederilor hotărârii de Guvern prenotate de către organizatorul evenimentului a fost constatată necesitatea suportării unor cheltuieli suplimentare neprevăzute, în vederea instalării în complexul de distracții pentru copii a două carusele, reparației și schimbării acoperișului a 22 căsuțe de lemn, precum și instalarea unui sistem de supraveghere video pentru asigurarea securității vizitatorului”, se precizează în nota informativă a hotărârii de Guvern.

Luând în considerație că căsuțele de anul trecut erau relativ noi, am contactat serviciul de presă al Guvernului pentru a afla de ce este necesară reparația căsuțelor. Acesta ne-a recomandat însă să contactăm Ministerul Educației pentru a afla răspuns la întrebările pe care le avem. La Ministerul Educației ni s-a cerut însă să expediem o solicitare de informații. Pentru că organizator al Târgului este organizația „Moldova-Concert”, am încercat să obținem și acolo o reacție.

Directorul „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, ne-a informat că aceste căsuțe vor fi reparate parțial, iar în cazul a 22 de căsuțe va fi schimbat integral acoperișul, pentru că acesta a fost deteriorat.

„Vor fi reparate parțial, dar acoperișul e schimbat integral. Căsuțele erau noi anul trecut, dar din cauza precipitațiilor, acoperișurile erau ude și la depozit au mucegăit și au putrezit”, a declarat Locoman.

Directorul „Moldova-Concert” a mai precizat că această majorare a bugetului pentru organizarea Târgului este necesară în contextul în care în acest an mai mulți copii vor participa la activitățile din cadrul târgului: „Aici nu-i vorba numai de 22 de căsuțe. Aici intră mai multe categorii de cheltuieli. Guvernul planifica să aducă 5 mii de copii la târg, însă la ora actuală avem peste 7 mii de solicitări și nu le putem refuza. Guvernul va mai achita pentru 1800 de copii și accesul la spectacolul „Alice în țara minunilor”.

Cu referire la camerele de supraveghere, Locoman a menționat că această decizie a fost luată la recomandarea poliției. Astfel, pe str. 31 august, în perimetrul străzilor A. Pușkin și B. Bodoni, vor fi instalate circa 20 de camere video. Totuși, deși târgul va fi lansat pe 15 decembrie, nici compania care va instala camerele, dar nici compania care va presta servicii de pază, nu au fost încă selectate.

Foto: Facebook/Târgul de Crăciun