Principală  —  IMPORTANTE   —   România donează R. Moldova 100…

România donează R. Moldova 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

Guvernul României a decis să doneze R. Moldova un nou lot de vaccin împotriva Covid-19. Donația anunțată constituie 100 620 de doze marca Pfizer-BioNTech. Despre asta a anunțat președinta R. Moldova, Maia Sandu, într-o postare pe Facebook. În postare, șefa statului menționează că decizia de la București în legătură cu donația lotului de vaccin vine în urma discuției pe care a avut, câteva săptămâni, cu prim-ministrul român, Florin Cîțu.

„O veste foarte bună ne-a venit de la București: în urma discuției pe care am avut-o, acum câteva săptămâni, cu Prim-ministrul Florin Cîțu, Guvernul României a decis să mai doneze Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva Covid-19. Donația anunțată astăzi constituie 100.620 de doze marca Pfizer-BioNTech. Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni, depășește cifră de 500 de mii de doze.

Datorită sprijinului generos al României, la 2 martie am reușit să pornim campania de vaccinare, salvând vieți într-o perioadă extrem de dificilă. Astăzi avem vaccin pentru toată lumea și îi îndemn încă o dată pe toți cetățenii să se vaccineze – doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forță a pandemie”, a scris președinta Sandu pe Facebook.

În context, șefa statului a mulțumit autorităților de la București pentru receptivitate și sprijinul acordat cetățenilor R. Moldova.

La 11 iunie curent, în R. Moldova a ajuns un lot de 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, drept ajutor umanitar din partea României.

Pe 7 mai, R. Moldova a recepționat un alt lot de 100 800 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.