Principală  —  IMPORTANTE   —   Restricții de circulație pe teritoriul…

Restricții de circulație pe teritoriul Ucrainei: moldovenii sunt îndemnați să se abțină de la călătoriile în țara vecină în perioada 8-10 mai

Serviciul Vamal al R. Moldova anunță că autoritățile de frontieră ale Ucrainei au stabilit un regim special de circulație a persoanelor și mijloacelor de transport pentru regiunea Odesa (segmentul Belgorod Dnestrovsk). Astfel, începând cu 8 mai, ora 22:00, și până în data de 10 mai, ora 08:00, se instituie ora marțială.

„În scopul asigurării securității regiunii pentru acest interval de timp, va fi sistată activitatea punctelor de trecere a frontierei din partea Ucrainei.

În acest context, pentru minimizarea situațiilor de incertitudine, îndemnăm cetățenii să excludă călătoriile în țara vecină în această perioadă”, anunță Serviciul Vamal al R. Moldova.

Luni, 9 mai, este a 75-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă să bombardeze orașele din Ucraina. Ministrul britanic al Apărării susține că Rusia vrea să preia controlul deplin asupra accesului la Marea Neagră pentru a slăbi economia Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina