Reacţia Î.S„Poșta Moldovei” despre declaraţiile fostului şef Moldatsa, Sorin Stati

Î.S. „Poșta Moldovei” neagă că ar fi implicată în schema de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic și chihlimbar în R. Moldova şi solicită dezmințirea acuzaţiilor, cu solicitarea scuzelor de rigoare. Reacţia vine după ce fostul şef Moldatsa, Sorin Stati a declarat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că prin intermediul Poștei Moldovei erau exportate zilnic câte 7 – 11 tone de țigări.

Î.S. „Poșta Moldovei”, constată cu regret că, în mod sistematic, în dependență de situația politică existentă și de interesele personale, anumite persoane ies în spațiul public cu speculații și acuzații declarative și nefondate ce țin de activitatea întreprinderii.
Anume astfel pot fi catalogate și declarațiile dlui Stati Sorin, precum că Î.S. „Poșta Moldovei” ar fi implicată într-o oarecare schemă frauduloasă cu anabolizante și țigări.

În acest context, reprezentanţii Î.S. „Poșta Moldovei”, susţin că întreprinderii nu-i poate fi atribuită responsabilitatea expedierii substanțelor anabolizante și țigărilor prin intermediul trimiterilor poștale, deoarece operațiunea de control vamal al trimiterilor poștale și a documentației aferente perfectate de expeditori, este realizată de colaboratorul vamal, care, drept urmare, validează declarația vamală a trimiterii internaționale, iar operatorul poștal nu poartă nici o responsabilitate de perfectare a declarației vamale. totoodată, conform prevederilor legale de securitate aeronautică, trimiterile poștale sunt verificate suplimentar prin scanare de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, care pot interveni în cazul depistării unor neconformități.

Astfel, Î.S. „Poșta Moldovei” solicită dezmințirea acuzaţiilor de către Sorin Stati, cu solicitarea scuzelor de rigoare.

„Avînd în vedere afirmațiile nefondate și cu caracter denigrator, lansate în spațiul public, Î.S. „Poșta Moldovei” solicită dlui Sorin Stati dezmințirea acestora, cu solicitarea scuzelor de rigoare, în caz contrar, Poșta Moldovei își rezervă dreptul de contestare a acțiunilor domnului Sorin Stati în instanța de judecată” se arată în comunicatul întreprinderii.

Contactat de Ziarul de Gardă, Sorin Stati susţine că nici într-un caz nu îşi va cere scuze şi nici nu va dezminţi informaţia.

„Eu când lucram în 2009, ţigările se expediau, iar ceea ce ţine de anabolizante, este raportul comisei de ancheta parlamentară care a fost efectuată de deputatul Grigore Cobzac. În raportul acela, de 72 de pagini este descris cu lux de amănunte toată procedura, schema şi persoanele implicate. Astfel, nici într-un caz nu-mi voi cere scuze şi nici nu voi dezminţi informaţia” susţine Sorin Stati.

Totodată, Sorin Stati, a declarat că în spatele acestor scheme s-ar afla fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, fostul deputat Constantin Țuțu, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, dar și deputatul Constantin Botnari.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “operațiunea de control vamal al trimiterilor poștale și a documentației aferente perfectate de expeditori, este realizată de colaboratorul vamal,” Corb la corb nu scoate oki … nice nu se putea a fi alta declaratie, ca doara nu era sa recunoasca, sa se bage singuri la dubala … Siapai asa ciolan gras si mare nu se scapa din gura …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *