Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția guvernării la protestul organizat…

Reacția guvernării la protestul organizat duminică de Partidul ȘOR în PMAN: „Câteva personaje politice corupte încearcă să evite justiția prin toată căile disponibile lor. Ieri au făcut-o prin organizarea unui protest”

Reprezentanții Partidului Politic ȘOR au adunat duminică, 19 iunie, zeci de oameni în Piața Marii Adunări Naționale la un protest anti-guvernare. Evenimentul, condus de deputata Marina Tauber, bănuită de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, s-a încheiat la ușa Inspectoratului de Poliție Centru, acolo unde deputata lipsită de imunitate parlamentară a mers să le ceară polițiștilor să-l lase pe Veaceslav Valico, apropiat de-al lui Platon, să instaleze o scenă în scuarul Pieții pentru organizarea concertului la care urmau să cânte interpreți ruși pe care Valico i-a adus la Chișinău.


Acțiunea de protest a început duminică în PMAN în jurul orei 16:30, iar lumea adunată acolo, a stat în scuarul pieții până la 19:00, iar când deputata Partidului ȘOR a aflat că Valico nu poate instala scena în PMAN pentru concertul anunțat a luat megafonul și a pornit în marș spre Inspectoratul de Poliție Centru. După discursuri rostite de Tauber și Valico la ușa comisariatului, cu noi învinuiri aduse guvernării, concert în PMAN nu a mai fost pentru că… interpreții ruși aduși de apropiatul lui Platon nu au avut scenă pe care să urce să cânte „pentru tineri”.

De la debutul protestului, în piața, pe o scenă mică improvizată de cei din Partidul ȘOR, rând pe rând au urcat reprezentanți ai partidului ȘOR, aleși locali de pe listele partidului, dar și simpatizanți ai partidului condus de deputatul fugar Ilan Șor. Aceștia au acuzat guvernarea de creșterea prețurilor la gaze, combustibil, facturi și produse alimentare, solicitând demisia guvernării. La sfârșitul protestului, organizatorii au anunțat că a fost adoptată o rezoluție prin care, în principal, manifestanții au cerut ca PAS să renunțe la putere și să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Nu toți manifestanții aduși în PMAN au știut însă de ce sunt acolo. De pildă, întrebați de ZdG ce fac în PMAN, unii dintre ei ne-au spus că au venit să vadă Chișinăul, alții ca să fie filmați și arătați la televizor, în timp ce unii ne-au spus că au fost chemați la concert. DETALII AICI

ZdG a solicitat câte un comentariu de la Președinție, Guvern și PAS în legătură cu protestul organizat de Partidul Politic ȘOR.


Guvernul: „Câteva personaje politice corupte încearcă să evite justiția prin toată căile disponibile lor- ieri au făcut-o prin organizarea unui protest”

„Într-un stat democrat toți cetățenii sunt liberi să protesteze. Din păcate, în aceste momente dificile pentru toată lumea, cu o criză economică fără precedent provocată de războiul din Ucraina, câteva personaje politice corupte încearcă să evite justiția prin toată căile disponibile lor- ieri au făcut-o prin organizarea unui protest”, ne-a comunicat Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei R. Moldova.

PAS: „Este regretabil…”

Reprezentanții partidului de guvernământ, Partidul Acțiune și Solidarite, care califică manifestarea celor din PP ȘOR drept „pseudo-protest” susține că „este regretabil faptul că un partid plătit din bani furați de la cetățeni manipulează cu opiniile acestor cetățeni”.

„Este regretabil faptul că un partid plătit din bani furați de la cetățeni manipulează cu opiniile acestor cetățeni și organizează pseudo-proteste”, ne-a comunicat Adriana Vlas, responsabilă de comunicarea din cadrul PAS.

Până la publicarea articolului, reprezentanții Președinției nu ne-au răspuns la mesaj. Atunci când vom primi un comentariu din partea instituției prezidențiale la acest subiect, îl vom publica.


Nu-i scenă, nu-i concert. Valico: „Trei scene am încercat să punem… cum să mai fie concert dacă nu avem scenă”

În cele din urmă, după trei zile în care nu a fost clar cine va cânta și unde va cânta, concertul anunțat de Veaceslav Valico, un apropiat de-al controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care urma să se desfășoare duminică în Piața Marii Adunări Naționale nu va mai avea loc. Duminică seară, solicitat de ZdG, Veaceslav Valico ne-a comunicat că evenimentul nu va mai avea loc întrucât, după trei tentative eșuate, el nu a mai putut instala scena în scuarul Pieții.

Întrebat ce s-a întâmplat cu artiștii ruși pe care i-a adus la Chișinău pentru a cânta în PMAN, Valico ne-a spus că nu cunoaște, întrucât aseară el se află la Inspectoratul de Poliție pentru unele clarificări în legătură cu instalarea scenei în PMAN.

La Chișinău, pentru a evolua la concertul lui Valico, sâmbătă au ajuns interpreții ruși Filip Kirkorov, DAVA, Ivan Dmitrienko și Egor Kreed. Duminică, artistul rus Egor Kreed a anunțat că nu va mai cânta la Chișinău.