Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ La protest cu berea…

VIDEO La protest cu berea în mână: „Am venit pentru domnul Șor, ca să ia în mâinile lui tăt asta”

La 19 iunie, Partidul Politic „Șor” și-a adunat simpatizanții la un protest împotriva guvernării. Nu toți participanții însă au putut explica pentru ce au venit, iar unii „au tot stat la umbră”…

Membrii și simpatizații Partidului ȘOR au organizat duminică, 19 iunie, un protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) împotriva „crizei sociale” și actualei guvernări.

În jurul orei 16:30, în scuarul PMAN s-au adunat deja zeci de oameni, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mai multe autocare care transportau oameni din mai multe localități spre Chișinău.

Pe o scenă improvizată, în fața Guvernului, deputata Partidului ȘOR Marina Tauber, în privința căreia procurorii anticorupție au aplicat măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile fiind bănuită de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul „frauda bancară”, a ținut un discurs în fața mulțimii și a criticat actuala guvernare.

„Dacă o să fim mulți și uniți o să putem să schimbăm condițiile de trai. Așa noi am făcut în mai multe localități. Moldova poate fi dezvoltată, prietenoasă și frumoasă. Suntem obosiți de jocuri politice și geopolitice ale guvernării. Astăzi vrem să arătăm că suntem nemulțumiți.”, a declarat Marina Tauber

Organizatorii protestului acuză poliția că a blocat accesul în PMAN a mai multor autobuze cu care sunt transportați protestatarii.

Tauber, de pe scena improvizată: „Vreau să vă mulțumesc din numele președintelui Ilan Șor. Știu că mulți dintre voi ați venit în PMAN la inițiativa lui Ilan Șor. (…) Vrem alegeri anticipate”.

Valico și Tauber au spus că au toate actele necesare pentru montarea echipamentului necesar pentru evenimentele pe care urmează să le organizeze în PMAN, în timp ce agenții de poliție au declarat că organizatorii evenimentelor nu au documentele necesare pentru tehnica pe care au vrut să o aducă în scuarul Pieții.

La primele ore ale dimineții de duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde Veaceslav Valico, cel care a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, avându-l ca persoană de încredere pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, a anunțat că organizează un „concert pentru tineri” la care ar urma să evolueze interpreți ruși, printre care Filip Kircorov și Egor Kreed, nu a fost instalată nicio scenă. Concertul nu a avut loc.

Tot acolo, duminică, în scuarul PMAN, Partidul Politic ȘOR a anunțat că va organiza un protest anti-guvernamental. Asta după ce Valico i-a cedat pentru câteva ore spațiul rezervat din PMAN celor din Partidul Șor.