Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova va recepționa astăzi…

R. Moldova va recepționa astăzi 100 de mii de doze de vaccin din partea României, a anunțat președinta Maia Sandu

R. Moldova va recepționa vineri, 7 mai, 100 de mii de doze de vaccin din partea României, a anunțat președinta Maia Sandu.

În următoarele zile vom avea vaccin pentru toți cei care vor să se vaccineze. Astăzi va ajunge în țară următoarea donație de 100 de mii de doze din partea României. Este vorba despre vaccinul AstraZeneca. Avem și alte tipuri de vaccin și în următoarele săptămâni și luni putem să aducem vaccin pentru toți cei care vor să se vaccineze, a declarat președinta R.Moldova.

Miercuri, 5 mai, președinta Maia Sandu a anunțat că România va dona țării noastre 100 de mii de doze de vaccin. Totodată, potrivit președintei Maia Sandu, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi R. Moldova, prin revânzare câte 200 de mii de doze de vaccin pe lună.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

R. Moldova a recepționat în total 684 970 de doze de vaccin, dintre care 171 820 au fost administrate, anunță MSMPS.

Potrivit autorităților, cele mai multe doze au fost donate R. Moldova de România, în total 204 mii de doze de vaccin AstraZeneca.