Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Punctul de trecere a frontierei…

Punctul de trecere a frontierei Ocnița activează în regim normal, anunță Poliția de Frontieră

UPDATE 12:00 Poliția de Frontieră a anunțat la ora 11:07 că punctul de trecere a frontierei Ocnița (rutier) activează în regim normal. Marți dimineața a fost sistată trecerea frontierei de stat spre Ucraina prin PTF Ocnița, în contextul riscurilor de atacuri aeriene, despre care R. Moldova a fost informată de partea ucraineană.

Știrea inițială

Poliția de Frontieră anunță despre întreruperea programului de lucru a punctului de trecere a frontierei de stat Ocnița (rutier) din motive de securitate. Autoritățile ucrainene nu permit intrarea în Ucraina în contextul riscurilor de atacuri aeriene.

„Trecerea frontierei de stat este într-o singură direcție, ieșire din Ucraina și intrare în Moldova. Recomandăm participanților la trafic să opteze, din timp, pentru alte puncte de trecere din proximitate”, anunță Poliția de Frontieră.

După ce Rusia și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, lovind în infrastructura energetică a țării vecine, punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina își sistează tot mai des activitatea din cauza riscurilor de alerte aeriene sau din cauza lipsei de curent electric.

Pe 20 octombrie, punctul de trecere a frontierei Ocnița-Sokireanî și-a sistat activitatea pentru aproape două ore din cauza alertelor aeriene. Tot din cauza alertelor aeriene, pe 22 octombrie, și-au sistat temporar activitatea și punctele de trecere a frontierei Otaci și Unguri. Punctul de trece a frontierei Cișmichioi – Dolinscoe și-a sistat activitatea pe 23 octombrie în legătură cu lipsa energiei electrice pe partea ucraineană.

Pe 31 octombrie, când a fost lansat un nou atac puternic asupra țări vecine, mai multe punctele de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza alertelor aeriene pe teritoriul Ucrainei. este vorba despre Otaci, Larga, Unguri, Briceni, Lipcani și Grimăncăuți. Tot pe 31 octombrie, pentru o scurtă perioadă de timp, a fost sistată și activitatea PTF Giurgiulești-Reni, din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.