Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Primul în Moldova” și „NTV…

„Primul în Moldova” și „NTV Moldova”, sancționate de Consiliul Audiovizualului cu 50 de mii de lei

Foto: cenzura.md

Posturile de televiziune „Primul în Moldova” și „NTV Moldova” au fost sancționate de Consiliul Audiovizualului pentru modul în care au reflectat criza de securitate și invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Postul „Primul în Moldova”, deținut anterior de Igor Ceaika, om de afaceri și fiul fostului procuror general din Rusia, și care în august 2021 a ajuns în proprietatea cetățenaului rus Samvel Grigorian, a primit o amendă în valoare de 30 de mii de lei.

Cu o amendă, pentru reflectarea crizei de securitate și a războiului din Ucraina, în valoare de 20 de mii de lei s-a ales compania „Exclusiv Media” SRL, care gestionează postul NTV Moldova, televiziune care promovează activ PSRM-ul.

Consiliul Audiovizualului a stabilit că aceste posturi de televiziune au comis mai multe abateri de la codul serviciilor media audiovizuale. În principal, cele două televiziuni nu au respectat principiul imparțialității și echilibrului, în primele zile ale invaziei Rusiei asupra Ucranei.

Acum o săptămână, „NTV Moldova” a fost sancționată cu amendă în mărime de 10 mii de lei pentru discurs de ură în legătură cu războiul din Ucraina.