Primele secții de vot închise. Când vor fi anunțate rezultatele

Secțiile de vot din Japonia și China au fost închise. Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), rezultatele preliminare de la aceste secții urmează a fi anunțate la ora 22.00, când vor fi deschise aplicațiile pe pagina CEC. 

La ora 14:00, la urnele de vot s-au prezentat 907 de mii de persoane sau 31,5% din populația R. Moldova. Cei mai activi cetățenii sunt cei cu vârsta de peste 56 de ani.

Prima secție de votare a fost deschisă în Tokyo, atunci când în R. Moldova era miezul nopții. Ultimele secții de votare se vor deschide pe teritoriul Canadei și SUA.

În total, funcționează 2141 de secții de votare: 2018 pe teritoriul R. Moldova și 123 peste hotarele țării. Pe circumscripția națională au fost înregistrați 15 candidați electorali, iar pe cele uninominale – 325 de candidați. Au fost tipărite 13 844 988 de buletine de vot.

Procesul electoral va fi monitorizat de 3 389 de observatori naționali și 776 de observatori interaționali.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că cetățenii R. Moldova din disporă pot accesa pagina diaspora.voteaza.md pentru a identifica trei cele mai apropiate secții de votare, itinerarul , dar și informația despre cât de aglomerată este fiecare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *