Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primarul unei localități din raionul…

Primarul unei localități din raionul Soroca s-a stins din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19

Primarul satului Zastînca din raionul Soroca, Pavel Covalciuc, a decedat din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19. Un anunț în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook a Primăriei satului Zastînca.

Medicul de familie al primarului a declarat pentru Ziarul de Gardă că Pavel Covalciuc anterior a fost testat pozitiv la noul coronavirus, însă, deocamdată, nu au fost prezentate rezultatele analizelor.

„Cu profund regret colectivul primăriei Zastînca a aflat despre trecerea în neființă a celui care a fost Covalciuc Pavel, primarul satului Zastînca! Un om deosebit, cu suflet mare, care a lăsat în urma sa lucruri frumoase! Vei rămâne mereu în amintirile noastre așa cum te-am știut: plin de viață și dornic de a face ceva frumos, un om, care a iubit cu tot sufletul satul natal. Sincere condoleanțe rudelor și familiei îndurerate! Adio, domnule primar Covalciuc Pavel! Odihnește-te în pace!”, se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook a instituției.

Ministerul Sănătății (MS) anunța luni, 8 noiembrie, 45 de decese și 1 141 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate luni, 8 noiembrie, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt asociate cu contact în afara țării:  1-Egipt, 1-Germania, 1-România, 1-Italia.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 347 105. Din numărul total de cazuri, 17 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (2-medici, 11-asistenți medicali, 4-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2 804 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 245 – în stare extrem de gravă și 39 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.