Principală  —  IMPORTANTE   —   Prezidențialele din 1 noiembrie: Lista…

Prezidențialele din 1 noiembrie: Lista secțiilor de votare deschise în Spania, pentru cetățenii R. Moldova: scrisoarea de confirmare pe care ar trebui să o dețină alegătorii pentru a se putea deplasa fără restricții în contextul pandemiei de Covid-19

Pentru alegerile prezidențiale care se vor desfășura la 1 noiembrie 2020, respectiv un eventual tur doi la 15 noiembrie, pe teritoriul Spaniei, pentru cetățenii R. Moldovavor fi deschise 5 secții de votare.

Ambasada R. Moldova în Spania a publicat lista cu orașele și locațiile unde vor fi deschise secțiile de votare. Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 – 21:00.

Astfel, în ziua de 1 noiembrie 2020 ( 15 noiembrie 2020 în cazul turului 2 ) vor avea loc alegerile prezidențiale, pe teritoriul Regatului Spaniei, cetățenii R. Moldova își vor putea exercita dreptul de vot la una din următoarele secţii de votare:

  • Secţia de votare nr.1/419 or. Madrid, Calle Cifuentes no. 5, distrito Villaverde, (edificio La Nave) CP 28021.
  • Secţia de votare nr.1/420 or. Barcelona, Calle Comandante Benitez, no. 6, (edificio Centro Cívico Joan Oliver “Pere Quart”), CP 08028.
  • Secţia de votare nr.1/421 or. Santander, Calle Alta, no. 133, (edificio Mercado México), CP 39008.
  • Secţia de votare nr.1/422 or. Valencia, Calle Cabo Jubi, no. 5-7, (edificio El Centro de Estudios Anacademia), CP 46006
  • Secţia de votare nr.1/423 or. Málaga, Calle Concejal Muñoz Cerván no. 3, módulo 3 (edificio Tabacalera), Salón de Actos de Participación Ciudadana, CP 29004.

Dreptul de a vota îl au cetăţenii R. Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, 18 ani. Alegătorii își pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarelor acte de identitate:

  • Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat
  • Buletinul de identitate cu fișa de însoțire, doar în curs de valabilitate
  • Livretul de marinar

Reprezentanții Ambasadei R. Moldova în Spania menționează că accesul în secțiile de votare se va permite doar cu purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, respectarea distanței fizice de 1,5-2 m în perimetrul secției de votare și în incinta acesteia și se recomandă folosirea pixurilor personale de către alegător în vederea aplicării semnăturii în lista electorală.

Totodată reprezentanții misiunii diplomatice din Spania anunță că pentru a asigura o deplasare fără impedimente spre una dintre secțiile de votare deschise la Madrid, Barcelona, Santander, Malaga și Valencia, pentru alegerile președintelui R. Moldova din data de 1 noiembrie 2020, în cazul verificărilor din partea poliției spaniole, Ambasada recomandă prezentarea ( în formă printată sau ca poză în telefon ) a Scrisorii de confirmare care confirmă faptul că mergeți la vot:

Scrisoarea de confirmare:

Lista candidaților înregistrați pentru alegerile prezidențiale din R. Molova:

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
  7. Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
  8. Dorin Chirtoacă, Mișcăea Politică UNIREA.