Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu, ședință de…

Președinta Maia Sandu, ședință de lucru cu secretarii de stat din cadrul MSMPS: „Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet”

Foto-simbol

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, susține că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care a reușit autoritățile să o aducă în țară până în prezent. Declarația a fost făcută de șefa statului marți, 11 mai, în cadrul ședinței de lucru cu secretarii de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Șefa statului spune că a cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să se imunizeze, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni.

„Am accentuat că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care am reușit să o aducem în țară până în prezent. Mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cât mai repede. Am cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni: să se renunțe la vaccinarea pe categorii; să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități – și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă; să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă”, a spus Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că până astăzi, 11 mai, 192 845 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în R. Moldova. Dintre acestea, 7553 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, în cadrul unei ședințe, categoriile de persoane eligibile pentru a fi imunizate la etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19, etapă care a început marți, 11 mai.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

R. Moldova a recepționat în total 684 970 de doze de vaccin, dintre care 171 820 au fost administrate, anunță MSMPS.

Potrivit autorităților, cele mai multe doze au fost donate R. Moldova de România, în total 204 mii de doze de vaccin AstraZeneca.