Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premierul Chiril Gaburici, la Gala…

Premierul Chiril Gaburici, la Gala Premiilor UNITEM – 2015

Prim-ministrul Chiril Gaburici a participat la Gala Premiilor UNITEM, ediţia a XIV-a. „Organizarea acestei Gale a devenit deja o bună tradiţie, care trebuie continuată. Vă felicit pentru activitatea frumoasă pe care o aveți și munca pe care o depuneți. Vă mulțumesc pentru că promovați imaginea R. Moldova peste hotare”, a afirmat Chiril Gaburici.

În cadrul ceremoniei, prim-ministrul a înmânat Premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic, care a fost desemnat spectacolul „Familia Tot” de Istvan Orkey, regia Alexandru Cozub, montat la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.
Alexandru Grecu, preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova, a menționat că Gala Premiilor UNITEM are funcția de a-i susține pe cei care aleg ce să comunice, confirmând, astfel, că artistul a fost în toate timpurile un mesager al frumosului, un luptător al metehnelor sociale. „Gala Premiilor UNITEM vine să încununeze o activitate în care ne investim, an de an, talentul și sufletul”, a menționat Alexandru Grecu.

În cadrul ediției a XIV-a din acest an a Galei Premiilor UNITEM, au fost acordate 35 de premii. Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat Olgăi Prohorova pentru rolul „Antonia” din spectacolul „Свободная пара”, iar cel mai bun actor a fost desemnat Tudor Andriuță, pentru rolul „Panait” din spectacolul „Vine apa sau Nimfodora”. Premiul de excelență a fost oferit actorului și regizorului român Dan Puric.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Teatrală din Moldova şi a fost găzduit de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.