Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările ministerului de Externe cu…

Precizările ministerului de Externe cu privire la situația unui grup de lucrători moldoveni din Portugalia

Urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la situația unui grup de lucrători moldoveni din Portugalia, biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) precizează că, Ambasada R. Moldova la Lisabona, imediat ce a intrat în posesia informațiilor și materialelor care indică la activități de trafic de ființe umane, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile portugheze pentru dispunerea unei anchete referitoare la situația cetățenilor moldoveni din regiunea Beja a Portugaliei.

Cumulul de informații obținute cu privire la situația acestor cetățeni a fost referită și instituțiilor competente din R. Moldova pentru investigații și clarificarea tuturor circumstanțelor.

Potrivit ministerului de Externe, autoritățile portugheze au inițiat o anchetă.

„MAEIE informează că este continuată monitorizarea situației pe cazul raportat, precum și asigurată menținerea dialogului cu autoritățile locale, ambasada fiind plenar pregătită pentru acordarea asistenței consulare dacă situația o va impune. Numărul de urgență constituit: +351 961 929 964”, se arată într-o notă informativă a ministerului.

Totodată, MAEIE invită persoanele care dispun de informații despre potențiale victime ale traficului de ființe umane din străinătate, să sesizeze cea mai apropiată secție a poliției locale, misiunea diplomatică a R. Moldova, precum și Comitetul Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, pentru asigurarea inițierii procedurilor de repatriere a persoanelor afectate.