Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste un milion de persoane…

Peste un milion de persoane au fost recenzate. Detalii de la BNS

De la începutul „Recensământului populației și locuințelor 2024” pe 8 aprilie au fost recenzați peste un milion de cetățeni și circa 699 mii de locuințe, inclusiv cele neocupate, transmite Biroul Național de Statistică (BNS).

BNS informează că, la finele zilei de 28 aprilie, „au fost recenzate circa 699 mii de locuințe (inclusiv cele neocupate) și circa 1 013 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită)”.

Infografic: BNS

Totodată, BNS prezintă un infografic privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate, în profil teritorial, la finele zilei de 28 aprilie. Cele mai multe locuințe au fost recenzate la Cahul, Cantemir, Cimișlia, Ialoveni, Chișinău, Strășeni, Bălți și Briceni.

Infografic: BNS

Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarele de recensământ. Îndemnăm populația să fie în continuare receptivă și deschisă de a participa la recensământ!”, se arată în mesajul BNS adresat cetățenilor.

Începând cu 8 aprilie și până la 7 iulie curent, în R. Moldova se va desfășura recensământul populației și locuințelor 2024. În perioada desfășurării recensământului, fiecare cetățean al R. Moldova este obligat de lege să răspundă la mai multe întrebări despre locuință, etnie, sex, religie, activitatea în câmpul muncii, dificultăți fizice sau studii, în conformitate cu Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea și efectuarea recensământului.