Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Peste o mie de oameni…

Peste o mie de oameni au semnat o petiție pentru redenumirea străzii Aleksandr Pușkin

Colaj foto: ZdG

Președintele partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur, a depus astăzi, 11 ianuarie, o petiție la Primăria capitalei, pentru redenumirea străzii Aleksandr Pușkin din Chișinău în strada Regina Maria.

Potrivit liderului formațiunii politice, petiția a fost semnată de către 1 100 de oameni. Denumirea actuală a străzii este în cinstea poetului rus Aleksandr Pușkin.

„Propunerea are la bază diversitatea istorică și culturală a orașului, oferind oportunitatea de a îmbogăți nomenclatorul stradal și de a aduce un omagiu memoriei Reginei Maria, personalitate cu semnificație deosebită pentru neamul nostru românesc. O stradă ce îi poartă numele ar contribui la consolidarea identității naționale și la diversificarea peisajului urban, fără a afecta prezența existentă a numelui Pușkin, deja onorat prin denumirea străzii Colina Pușkin”, argumentează președintele partidului.

Mingea e în curtea lui Ion Ceban. Hai să-l vedem cât de român este”, conchide Dragoș Galbur. Totuși, edilul capitalei nu a venit cu o reacție.

Dragoș Galbur a fost unul dintre contracandidații lui Ion Ceban la alegerile locale din această toamnă, acumulând 0,34%, aproximativ 900 de locuitori și-au dat votul pentru liderul PNM.

Pe 22 octombrie 2022, pe scena politică din R. Moldova, a apărut formațiune Partidul Național Moldovenesc. Tot atunci, Dragoș Galbur a fost ales în calitate de președinte interimar al partidului.