Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste 790 de cetățeni ucraineni,…

Peste 790 de cetățeni ucraineni, angajați în câmpul muncii din R. Moldova. ANOFM anunță care sunt cele mai solicitate meserii

Imagine-simbol

793 de cetățeni ucraineni sunt angajați în câmpul muncii din R. Moldova, conform datelor furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Dintre aceștia, 600 sunt femei, iar 193 – bărbați.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați la ANOFM sunt angajați în: Chișinău (577), Bălți (27), Ungheni (19), Cahul (17).

Conform Agenției, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, medic, educator, cusător, vânzător-consultant, bucătar, montator subasamblare, manager diverse domenii și operator introducere date.

„Peste 140 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând peste 2200 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane. Peste 400 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare”, arată un comunicat al Agenției.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat că pe teritoriul R. Moldova se află peste 80 de mii de refugiați din Ucraina. 

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.